18 Şubat 2007

BURDAN AŞAGIDAKİ 7 RESİM 10.AYDA ÇEKİLDİ.2006


Hasan dagı
daglarda gezmek dışardan görüldüğü gibi basit degildir.çok zor olmasına rağmen devamlı gezeriz,belkide bizim sülalede bu bir tutkudur.





kapışın uşaklar,ağzını ayıran aç kalır ona göre.bizim oranın meşur sözü::))

Kasım 2006 bizimkiler birazdan operasyona çıkacaklar.::))

Hasbi BALKAN,nın iki oglu.maşallah filinta gibiler.


kız kardeşimin Ankara,daki dününden resimler.Kardeşim Mustafa,Cemal ,Kemal amca Celal ve küçük oglum Furkan Emre .Eylül 2006

GEBZE"DEN BİR RESİM

Evin balkonundan tarihi ÇOBAN MUSTAFA PAŞA CAMİSİ gün batımı ve sıgırcık kuşları.

SİNCANDAN NOTLAR.

Gece Şükrü,nün evinde misafir olduk.ve kayınçosu Habib abiyi 15 senedir görmüyordum.bursa,dan tanışırdık.ve Durmuş FİDAN.
akrabam ceyhan sincana oda dügüne gelmiş.
Arif ve İsmet abilerim.şenlikten dönerken Sincanda Ülkay ÖREN,in kızının dügününe ugradık.ikisinide çoktan beri görmemiştim.

bir magara girişi ve burda bir kuşun yaptıgı yuva.magara resimlerim çok aslında ama bunu sizlere yazıyla anlatamadım için yüklemenin bir anlamı yok diye magaralara son veriyorum artık.

"GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'YE"


Burası meşur "geçti Bor'un pazarı" dedikleri pazar işte.Biz bu gün Bor pazarına gittik Bor'un pazarı hala geçmemişti::))

Niğde ili Bor ilçesi." Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğdeye"atasözü bu pazar için söylenmiş.Ata sözünde anlatılmak istenen tenbel birisi bir iki saatlik yolda,daha erken diye yatıp dinleneyim demiş.Öyle bir uyumuşki akşama Bor'a varmış,pazarı sormuş.Demişler nerden geliyorsun,oda yakın bir yerden bahsedince diyorlarki,sen bu kafayla ancak üç gün sonraki Niğde pazarına yetişirsin.Eşeğini oraya sür demişler.Niğde Bor arası 15 km.dir."Geçti Bor'un pazarı sür eşegini Niğde'ye"Ata sözümüüzün özü budur.Fakat başka yerlerde işi bilmeyenler,geçti Bolu'nun pazarı diyorlar bu yanlıştır.Bir başka not ise Bor'un pazarı pazartesi günü,Niğde'de kurulan büyük pazar ise perşembe gündür.


bu gün diri pazarı haftanın ilk günü yani pazartesi günü bor pazarının adı diri pazarı.
bu resim kışın çekilmedi ha.şenlikten 4 gün sonra böyle bir duman çökmüştü bizim oraların ne yazı ne kışı belli agustostaki havaya bak

CANLI TARİHLER.

evet asbuzu gezimizide noktalıyoruz burda.ama çok az resim almışım şimdi üzülüyorum.çünkü bunlar babam tarafının son arşivleri benim için.Babama çok benzer iki dayımda tip olarak.
gene babamın dayılarından biri Ali dayım.Mahmut dayımdan büyük.benim aslında bir tarafım asbuzulu bir tarafım kırmanaslı.bende cücülüyüm.baba annem asbuzulu.anne annem kırmanaslı.
resimdekiler Halit abi Mıdık dayımın oglu,amcam durmuş ben ve babamın dayısı mahmut.şu an yaşını tam bilmiyor.babam 67 yaşında vefat etmişti 3 yıl önce.
resimdeki amcaoğlu Ali yanındaki havze teyzem.rahmetli alicik anamın kardeşi. (babamın teyzesi yani) asbuzu lu

15 Şubat 2007

OKUL ARKADAŞLARIM

Bu resimdekiler,benim okul arkadaşlarım.Ankara terminal çalışanları.eylül 2006 da görüştük.eski anıları bir tazeledik.çok yaramazmışım çok şeyleri unutmuşuz be.arkadaşlar hatırlattı.ResimdekilerBen Ali TÜRK,Yücel ARICI,Yusuf AKA,Muharem ÇAKMAK,Hasan FİDAN ve oturan Sait ERİM.adını yazamadıgımla aynı sınıfta degildik.özür.ismini ögrendigimde eklerim.

4 Şubat 2007

(4)mağaralar dıştan bakıldığında sadece bir delik gibi görünüyor olması sizi aldatmasın.aşagıdaki görüntüler hep içerden çeildi.ama mağaraları birbirine bağlamak çok zor.filim degilki seyretsek.4 nolu magara iç çekimi ve bu resimde dış çekimi,resmi büyütürseniz içersinide görürsünüz.ama çok mağara var,hepsini gezdik ama ekipman eksigi daha çok inceleme yapmamızı engelledi.birde yanımızda buraları iyi bilen biri yoktu.köyden Gebze,ye dönerken Ankara,da bir dügüne ugradık.Arif AKYIL,la görüştük.oda bizlere bir magaradan bahsetti oraya girdinizmi diye anlattıgı magarada taht gibi dört koltuk oldugunu anlattı biz oraya giremedik ve hangisi bilmiyoruz.

3 Şubat 2007

(4)
(4)
bu mağarada dıştan bakınca hiç bir şey anlaşılmıyor.ama içine girdinizmi 5-6 odalı şu an görünen,zamanla kapanan kapıları varmı bilemiyoruz.birde girişin sag ve solunda kapı üstleri ters L harfi gibi burda ne kullandılar merak ettim.bu magaradaki sağ daki odanın tavanında baca var açık yani aynı odadan başka bir odaya giriliyor.Rahmetli babamla çocukken gittigim bir magara vardı babama sordum duvarda kanal vardı bu ne diye dediydiki duvardan su taşımızlar.duvarda yatay kanal vardı.orayı hala bulamadım.birde bildigimiz çok az şey var bu magaralar konusunda.Canavarcı amca sağken kesinlikle buraların bilgisi ondan alınmalı bence.buraları en iyi bilen şu an o var köyümüzde.
(3)

(3)

(3)
(3)
bir magarada bol miktarda yarasa bulduk,makinayı bir türlü odaklayamadım lambayı tutan arkadaş korktu karanşıktada böyle yarım yarım alabildim.çünkü uçmaya başladılar.resime bakıpta aldanmayın,iki oda içerde bu yarasalar.ve karanlıktayız.
(2) aynı resimlere aynı numaraları verdim.en son giremedigimiz geçit bu. 2 nolu magarada.dördüncü odaya giremedik.
(2) bu mağaraya girdik ,sola dogru tekrar bir odayadaha girdik içerisi çok büyüktü.derken bir yer daha bulduk büyük yerde,bir insanın rahatça sığacağı bir delik aşağı doğru iniyordu.ayak basma yerleri vardı oralara basarak tek tek aşagı indik.tekrar bir tünele geldik bayagı uzun,tünelin sonunda tekrar bir geçit vardı ama iyice daralmış dördüncü odaya geçemedik.
(2)
(2)

2 Şubat 2007

(1) bu mağara yeni çıktı şimdiye kadar yok gözüküyordu.üstten çökme yapmış makinayı içeri uzattım bir kaç resim aldım.alttaki resim bu mağaranın içi.delikten içeri girdim ama hiç bir kapı yok.buranın alt tarafı uçurum,galiba uçurum olan yerden buraya gizli giriş var.çünkü içerde tüm yerlere baktım göçen yerin altı hariç,buraya başka giriş bulamadım.göçen yerde uçuruma çok yakın.
(1)
artık birde köyün en üstündende bir resim olsun.

Bor,dan gelirken çekildi.ressmin en tepe merkezi tras dedigimiz mağaraların oldugu yer.artık yarında mağaraları yüklerim. böylece bitiririz.

Zeki abinin evin balkondan çekildi.havuzlu bu resimde merkezde,sağ taraf okçu meşeligi.

yazıya gelmişken hasan abiyi ziyaret ettik amca oğluyla onuda yayınlayayım bari.
yazıdan beşkat ve civarı.aşagıdan yukarı çekim.

1 Şubat 2007

abiler dağdaydık araya bir kaç resim atayım dedim::)) gayret köyüne gelmişimya.Yazıdan sol taraftaki tepe sap yaka dedigimiz yer.
ortada kelankavu dedigimiz yayla,kelan kavundan beş kata kadar meşelik alan.beş kattan sonra en yüksek yer gala dedigimiz mevki.hala duvarları olan bir kale kalıntısı.
Zeki abinin çoban köpegi
Babamın halasının oglu zeki abiyide fırsat buldummu ziyaret ederim.hanımıda kendiside akrabam olur.her yerden desek daha iy.

Gayret köyünde Zeki abinin evinde çektim,bu bocutları.birazda nostalcik takılalım.dedik.hepsi ayrı bir anı bunların.bocut lazımsa Zeki abide çok var.

BOR;da Ergül abiye ugradım,iyiki uğramışım.oğlu kayseride benim asker arkadaşımın evinde kiracıymış.çoktan beri irtibat kopmuştu sag olsun.irtibatı kurduk,şimdi msn den de görüşüyoruz.teşekürler abi.